1 YILDIR DİYALİZE GİREN EŞİNE, BÖBREĞİNİ GÖZÜNÜ KIRPMADAN VERDİ

Kırklareli’de yaşayan 55 yaşındaki Ayten Doğru, 40 yıllık hayat arkadaşı sayesinde hayata tutundu. Ayten Doğru’nun eşi Kenan Doğru (57) 1 yıldır diyaliz tedavisi gören eşine böbreğinin birini vererek çektiği acılara çözüm oldu.
Kırklareli’nin Vize ilçesinde 40 yıldır mutlu bir yaşam süren 2 çocuklu Doğru çifti, bir yıl önce Ayten Doğru’nun böbrek yetmezliği rahatsızlığı olduğunu öğrendi. 1 yıldır diyalize giren eşine böbreğini vermek için Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne başvuran Kenan Doğru, bir hafta önce başarılı bir operasyon geçirdi. Ayten Doğru, eşinin böbreğiyle tekrar sağılığına kavuşarak emeklilik hayallerini gerçekleştirmek istiyor.
Genel Cerrah Doç. Dr. Tamer Sağıroğlu, başarılı bir ameliyat gerçekleştirdikleri belirterek, "Ayten hanım yaklaşık olarak bir yıldır diyalize giriyor. Bize başvurduktan sonra eşi böbreğini vermek istedi. Yaptığımız tetkiklerde herhangi bir sorun görünmedi. Böbrek naklini yaklaşık bir hafta önce gerçekleştirdik. Şu anda hiçbir sorunu yok. Kısmet olursa Perşembe günü taburcu edeceğiz" dedi.
Genelde bayanların eşlerine organlarını bağışladığını vurgulayan Doç. Dr. Sağıroğlu, "Ayten hanımın eşi böbreğini bağışladı. Kadına şiddetin tavan yaptığı dönemde eşine organını verdiği için eşini tebrik ederim. Türkiye’de 60 bine yakın böbrek hastası var. Bu rakam gittikçe yükseliyor. Biz burada canlıdan nakil yaptık. Bizim ülkemizde kadavradan organ naklini artırmamız lazım. Biz böbrek vericilerini tetkik ediyoruz. En ufak gördüğümüz bir hadisede organ alımından vazgeçiyoruz. Bu arada herhangi bir hastalığı varsa ortaya çıkmış oluyor. Erken teşhis konmuş oluyor" şeklinde konuştu.
Ayten Doğru, sağlığına kavuştuğu için çok mutlu olduğunu ifade ederek, "Organ nakli çok güzel bir şeymiş, insanlar organlarını bağışlasın. Yemek yiyemiyordum. Sırtım ağarıyordu. Hiç yürüyemezdim, nefes alamazdım. Çok kötüydüm" dedi.
Kenan Doğru ise "Ben organımı vermekten memnunum. Hocam olmasa biz organ naklini yapamazdık" diye konuştu.
Ek Resimler
Bu içerik 30.12.2015 tarihinde yayınlandı ve toplam 377 kez okundu.