Öğrencilere "Organ Bağışı" Anlatıldı

EDİRNE (AA) - Trakya Üniversitesi Organ Nakli Birimi Koordinatörü Naciye Saygı tarafından Özel Edirne Bahçeşehir İlkokulu ve Ortaokulu öğrencilerine "Organ Bağışı ve Organ Nakli" konulu bilgi verildi.

Fen Bilimleri öğretmenleri Duygu Tezen ve Kadir Sercan Copkayaoğlu tarafından hazırlanan programda organ bağışının önemine dikkat çekildi.

Okulun çok amaçlı salonundaki bilgilendirmede Saygı, organ bağışının organ bekleyen hastalar için önemli olduğunu söyledi.

Saygı, organ bağışlarının İl Sağlık Müdürlüklerine, devlet hastanelerine, özel hastanelere, Organ ve Doku Bağışı Koordinatörlüğüne, organ bağışı konusunda faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarına, Toplum Sağlığı Merkezlerine ve Aile Sağlığı Merkezlerine yapılabildiğini kaydetti.

Okul Müdürü Mahmut Boztürk de amaçlarının organ bağışı konusunda toplum bilincini oluşturmak, ilgili tüm kesimlerin konuya ilgisini arttırmak olduğunu ifade etti.

Bu içerik 04.04.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 620 kez okundu.